pühapäev, 22. november 2015

Uus masdevallia 14.11.15

14. novembril ostsin Liisu Lilleärist ühe allahinnatud masdevallia, kes kolis koheselt teiste masdede juurde jahedasse. Eile, nädal hiljem, ei andnud süda aga rahu, tundus, et potis ei saa asi olla õige, lehti pole nagu ülipalju, samas pott tundub üüratult suur. Vedasin ta koju tagasi ja hakkasin lahti harutama.


Päris alguses ma pilti ei jõudnud teha, aga enamvähem seis on ülemisel pildil näha. Juuri praktiliselt ei ole, või kui on, siis mitte kõige ilusamas seisus, sammal on pude nagu saepuru ja pealt hallitav. 


Kakkusin taime keskelt surnud taimede jäänused ära ja selle tulemusel sain lahti ka suuremast osast kasututest juurtest. Selle lammutamise käigus eraldus üks osa taimest, küll aga ma neid eraldi pottidesse ei pannud, vaid sättisin koos ühte potti.


Sammalt leotasin enne potti panemist mõni minut 80-90kraadises vees ning seejärel jahutasin külma veega. Nagu pildilt näha, siis pottide suurust ei anna võrrelda. Algne pott oli taime jaoks ilmselgelt liiga suur, ning kui oleks veel oodanud, oleks see taimele ilmselt ka hukatuslikuks saanud. Täna kolib taim jällegi jahedasse teiste juurde. Sarnaselt teistele jääb ka talle alla kergkruus veega, et õhuniiskust veidigi tõsta. Temperatuur kasvukohas on umber 15 kraadi. Sammalt hoian pidevalt niiskena.

2 kommentaari:

  1. Aitäh selle kirjutise eest. Võtsin minagi oma "Liisu" potist välja (algselt seda teha ei plaaninud, kuna lehed on tal ilusad). Juuri oli pehmeid ca pooled, aga see lõhn, mis potist tuli, räägib enda eest. Nii, et veelkord aitäh!

    VastaKustuta
  2. Suurepärane, kui mu asjatamised kellelegi veel kasu toovad, peale minu :)

    VastaKustuta