laupäev, 7. november 2015

Katleiade edasiminekud

Varasemalt on juba juttu olnud ühest Katleia hübriidist, kelle leiunurgast päästsin. Tänase seisuga on päästmine end igati õigustanud. 

Tänase läbivaatuse käigus avastasin ühelt vanemalt bulbilt väikese nupsukese lehekaenlast. Ma ei ole kindel, kas ta hakkab õievarreks arenema, kuid lootus on. Laias laastus pole varem ma nende lehekaenlastesse piilunud, sest ega lootust sealt midagi leida on olnud väga väike. Arvestades, et taim on just tulnud leiunurgast ja hiljuti ümberistutatud. Samas võib olla ka, et see konkreetne nupukene on seal mingil hetkel arenenud ning nüüdseks on areng peatunud jumal teab mis põhjustel. 


Bulb ise on mõnusalt paksuke, seega võib seal sees tõesti midagi peidus olla. :) Veel rõõmsaid, uudiseid. Selle sama bulbi all otsas on arenemas ka üks uus taimeke. Võtab juba veidi punakat värvi külge. 


Lisaks on juba ostes kasvanud bulb ilusti pikemaks veninud ning peagi on ehk loota, et ta ka oma leheümbriku avab. 


Rääkides vanemast katleiast siis ka tema on edusamme teinud. Arenev bulbike on juba kena 3cm pikk ja annab juba väikestviisi taime väljanägemist. Ning tulemas on veel üks uus bulb. Rõõmu kui palju. Mõlemad kasvavad ka kunstvalguse all. 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar