pühapäev, 1. mai 2016

Catasetum - talveuni läbi

Sattusin eile ühe blogi lugejaga rääkima catasetumist ning sellest, kas ta on ehk juba elumärke näitamas, peaaegu suvi käes juba ju. Paar päeva tagasi teda vaadates, ei mäganud ma veel mitte midagi, kõik oli täpselt nii nagu terve talve olnud on. Täna aga, kui lilledega juttu ajasin (või siis pidasin läbirääkimisi, keda kasta ja keda mitte), võtsin ta topsist korraks välja, ehk on ikka midagi toiminud. Ja oligi, pisikene nublukene vanade juurte vahel. Ma olen seda hetke nii kaua oodanud ja seal ta ootas. 


Lõikasin siis kõik vanad juured tal ümbert ära, et ta saaks peagi hakata oma juurekesi sirutama ning panin ta tagasi topsi. Lähiajal katsun talle teha ühe video eeskujul ka miniterraariumi, et ta enda ja juurte kasvamist veidikene stimuleerida. 

Küll tuleb mainida, et praeguseks on pojakest märgata ainult suurel bulbil. Väike bulbide "komplekt" mis ka potis eraldiseisvana oli, on siiani unes ning ausalt öeldes, ma ei oleks väga kindel, et ta jõuab üldse mingit poega teha, aga elame, näeme. 

Ilmselt on paari nädala pärast taas põhjust midagi temast rääkida, seniks aga rõõmsat kooskasvamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar