esmaspäev, 24. august 2015

Nelly Isler

Näib, et polegi siia kirjutanud veel ühest kambrialisest (Burrageare(Oncidopsis)) Nelly islerist. Veidi lähemalt saab tema kohta lugeda SIIT. Aga nüüd asja juurde. Otsin suure allahindlusega 17. augustil 2014. Ostes oli tal küljes kohe ka kaks õievart, millest üks jõudis veidi aega ka õitseda, teine jäi kängu.
Alguses tundus kõik ilus kena, küll aga vireles ta päris tükk aega aknalaual, muudkui lõõtsatas ja lõõtsata. Kevadel tõstsin ta potist välja ja tuli välja, et juuri polnud üldse. Mis seal's ikka, samblasse ja väiksesse joogitopsi. Ühel pildil on ka juba arenev juureke näha.
Millalgi juulis võtsin ette ja vaatasin, mis siis minu kevadistest ponnistustest saanud on. Võtsin taime samblast välja, valmistasin ette korvi substraadiga, et vältida edaspidist juurte mädanemist.
Nagu esimeselt pildilt näha, siis parempoolsel puntral on päris korralikud juured juba, kuid vasakpoolsel mitte eriti. Niisiis, parempoolne läks korvi ja vasakpoolne jäi samblasse edasi. 12. augustil otsustasin aga mõlemad taimed panna väiksesse potti, mille vooderdasin sambla ja substraadiga. Põhja sai substraat, keskele õhuke kiht turbasammalt ja peale jälle substraat ning sellele omakorda veel koht sammalt. Aega on veel nii vähe mööda läinud, et olulisi tähelepanekuid täheldanud pole, kuid lehed hakkavad taas jälle sirgu minema. Ahjaa, miks ma otsustasin korvist loobuda - sellel lihtsalt põhjusel, et suvel on küll niiskust majas tunduvalt rohkem, rääkimata välja suvitamisest, kuid mõeldes talvele, saaks tema eest korvis hoolitsemine paras põrgu olema. Substraat kuivaks keskmiselt päevaga, mis tähendaks iga päev, vahel ka mitu korda, taime vannitamist. Nii väga kui ma seda ei sooviks, mul sellist aega kuskilt võtta pole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar