pühapäev, 6. november 2016

Üks taim, erinev koht

Aasta alguses läks juurtetu Onc. Tiny Twinkle ümberistutamisele ning ühtlasi sai jagatud ta neljaks. Neljast potist üks on juba uue kodu leidnud ning teine läheb tuleval nädalavahetusel uude koju, kaks potti aga on endisel minu käsutuses. Üks, suurem, elab sõelaks augustatud vanas plastpudelis, teine aga kõige pisemas läbipaistvas potis, mille ma poest leidnud olen. Suurem elab niisama aknal, mille juures on radiaator, pisike teisel aknal minikasvuhoones, kus radiaator on veidi kaugemal. Neist kahest ka edasine jutt. 

Rääkides kasvust, siis mõlemad potid on kenasti kasvamas. Uusi taimi tuleb kenasti juurde ning mingit silmnähtavat viga pole kummalgi. Olgu öeldud, et mõlemad taimed elavad turbasamblas. Mõlemad taime on kenasti potis kinni, kuid kui need kaks taime kõrvuti panna, siis ilusamat elu paistab elavat kasvuhoone taim





Pildid on küllaltki kehvad, aga ajavad hädaga asja ära. Tähelepanekutest nii palju, et suurem taim kasvatab küll tohutu kiirusega poegi, samas kasvu kvaliteet (sh. juurte kasv) on kehvem kui kasvuhoone taimel. Taaskord väike õppimise koht, taim võib end tunda mitmel pool hästi, kuid mõnes kohas tunneb end veel paremini. Ja sageli ei ole taime suurus üldse tasakaalus taime tervisega. Mida ma nüüd selle kogemuse põhjal teisiti teen? Hetkel ilmselt mitte midagi, sest ühelt poolt on huvitav seda eksperimenti edasi jälgida ning teiselt poolt - suurem taim on nii suur, et pisikesse kasvuhoonesse ei mahu. Võimaluste paranedes ehk saab ka tema kunagi oma kasvuhoone. 

Rääkides natukene ka õitsemisest, siis õitema ei kavatse praegu kumbki taim hakata. Ehk on veel liiga vara, oli ju päris korralikult stressirohke aasta. Laseme kosuda ja kevadel vaatame uuesti, mis nad vahepeal korraldanud on. 

Seniks aga rõõmsat kooskasvamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar