pühapäev, 25. oktoober 2015

Kahe nädala kokkuvõte

Mis on vahepeal toimunud. Alustame siis algusest. 22. oktoobril lisandus mu kogusse üks hiiglaslik nimetu tsümbiidium (Cymbidium), sünnipäeva kingitusena. Koheselt istutasin taime ümber, juuri aga lahti ei harutanud.




Õitest katsun lähiajal mõne parema pildi ka teha, Aga lähme edasi. Ontsiidium on vaheapeal korralikult kosunud ja praktiliselt kõik õied ka avanud. Mu ilus päikeseke. 

Umbes nädalatagune olukord. 


Umbes viis päeva tagasi. 




Tänane pilt taimest. Kaunis, kas pole? Pikemalt saab ontsiidiumi kohta lugeda siit ja siit.  

Nii, aga mis veel põnevalt. Üks tore üllataja on veel Colmanara, kes sai ostetud 12.septembril Jardini allahinnatute letist. Võimas taim oli, istutasin ta ümber ka kohe, ei arvanud, et ta sel aastal õitsema hakkab, kuid siiski. Kuna potis oli näha veel ka küllalt noorukesi taimi, siis käisin ikka väikse lootusega lehtede vahele piilumas, kuni ühel päeval oligi seal oodatud täpike. 


Võtsin siis oma täpikese praktikale kaasa paariks nädalaks ja mis selle paari nädalaga toimunud on. Oi - palju. Täpikesest on saanud ligi 20cm õievars ning ühel teisel taimel on ka täpike tekkinud, olgem nüüd ausad, veidi suurem täpike, kui esimeselt pildilt näha võib. 



Üks kurb uudis ka kõige hea vahele. Nimelt suutsin ma ära murda oma psychopsise noortaime lehe. Ei teagi, mis nüüd saab. Kas kingib mulle kevadeks uue poja, või jääbki vinduma. 

3 kommentaari:

  1. Ontsiidium on väga kaunis! Täpikesed kah põnevad, mu tsümbiidiumil ka üks, no käin päeva jooksul ikka mitu korda teda silmaga mõõtmas. Vahel võtan fotoka appi, kust saab täpikest suuremaks zuumida. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma avastasin väga vahva mooduse, kuidas käia täpikesi lehtede vahelt otsimas. Appi tuleb võtta ainult taskulamp ja lasta valgusjuga lehtede vahele, kus võiks arenev varreke olla. See muidugi võtab ära selle ohoo momendi, kui mitu päeva pole piilunud ja siis järsku on mingi jupike ilmunud :)

      Kustuta
    2. Aitäh, võtan meetodi kasutusele. :)

      Kustuta