laupäev, 12. september 2015

Korraks kingapoodi ja tagasi ehk uued katsealused

Järjekordselt suur tänu Jardini aianduskeskusele, kes oli alla hinnanud päris korralikult huvitavaid taimi. Kulutatud sai 10€, mille sisse kuulusid neli taime: Promenaea Limelight x citrina, Encyclia ciliare, Colmanara ja Masdevallia. Järgnevalt siis väike pildiseeria. Colmanara. Suur tugev taim, juured võrdlemisi korralikud. Kõik mustad/pruunid juured eemaldasin ning panin uude substraati. Enne substraati panemist leotasin ja lõikekohad kaneelitasin. Substraat sai valitud kuiv, kuna taim oli eelnevalt küllaltki märjas substraadis. Järgmine kastmine 2-3 päeva pärast.

Encyclia ciliare. Samuti üllatavalt kobe taim arvestades hinda ja aega, mis ta seal aianduskeskuses veetnud on. Tütartaimi tuleb, taim ise on prink ja priske. Ka teda sai enne substraati panekut veidi vannitatud, et kõik juured pehmeks muutuks, valitud sai leotamata substraat, kuna jällegi, ostetud poti substraat oli ligamärg. Järgmine kastmin 2-3 päeva pärast.




Promenaea Limelight x citrina. Pisike taimeke, vanad taimed küllaltki hädised, kuid hulgaliselt noortaimi. ka tema puhul valisin kuiva substraadi, kuid taime leotasin eelnevalt, et täpselt aru saada, kus on kuivad juured. Samuti sai ta juurte alla paar turbasambla tutti, et juuri ergutada. Noori juuri on palju, kuid nad on lühikesed. Pealmise pinna katsin jällegi peenikese substraadiga.





Masdevallia. õitsenud tuti järgi võiks öelda, et värvilt oranž, kuid pead anda ei saa. Taim võrdlemisi korralik, ka juured suhteliselt korralikud. Potis olev sammal oli läbi vettinud, selle vahetasin uue turbasambla vastu välja.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar