laupäev, 27. juuni 2015

Samblast korvi ehk Nelly Isler vol 1

2014. aasta suvel sain endale ühe allahinnatud Nelly Isleri (Burrageara (Oncidopsis) Nelly Isler) taime Jardini aianduskeskusest. Pealtnäha küllaltki korralik taim, kui siis veidi liiga heledate lehtedega kui võiks. Õitses kenasti, kasvatas ka uut vart ja uusi taimi.
Talvel aga muutus nukraks. Lehed läksid lõõtsaks. 19. aprill võtsin taime potist välja ja tuli tõdeda, et elusaid juuri võis ühe käe sõrmedel kokku lugeda. Niisiis tuli metsast tuua kotitäis sammalt ja nii kolis mu Nelly väiksesse joogitopsi sambla sisse.
30. maiks oli samblast märgata esimest juuretippu ja mida päev edasi, seda rohkem neid ilmus. Täna 27. juunil otsustasin taime korvi istutada. Kui samblast välja võtsin, siis selgus, et pool potis sisust võib rahulikult korvi panna, aga teine pool tuleb jätta veel samblasse juurduma. Nii ka tegin. Samblasse läinul nokkisin alt ära pruunid ja kuivanud leheosad, et noortel taimedel oleks kergem oma juuri välja ajada. Taim, kes läks korvi sai korvi vooderduseks välisküljele sambla ja sisse DCM substraadi. Korvina kasutasin tavalist plastmassist korvi, milles on müügil füüsalid.
Lõpptulemus siis selline.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar