reede, 20. mai 2016

Oncidium 'Lemon Surprise'

14. mail vedasin omale järjekordselt koju ühe ontsiidiumi. Panin talle juba näitusel silma peale, kuid 22 eurot mini-ontsiidiumi eest välja käia tundus liig. Seega tuli ta minuga koju pea kolm korda odavamana, kuid siiski täiesti paksult õisi täis. 






Ümber istutamisega pikka kaalumist ei olnud ja vaeva ei pidanud ta postist välja võtmisega nägema, potist tuli ta praktiliselt ise omal vabal valikul välja. Juuri oli nagu ikka väga vähe, aga selle eest lootust uute poegade näol on. Üks poeg on varsti täiskasvanuks saamas ja tal on ka kõige rohkem juuri. Nädalaga, mis ta kõrgendatud õhuniiskusega potis veetnud on, tundub olevat hästi mõjunud ja juurekesed on mõningal määral juba ka kosunud. 

Lõhnast rääkides, siis antud taim lõhnab kergelt sidruni järgi. Kõige enam meenutab ta lõhn mulle närtsima hakkavate Tiny Twinkle'i õite lõhna, selline vürtsikas sidrun, kuid samas kerge vanilje noodiga. 

Kuna kogu taim mul uude potti ei mahtunud ning kaheks ta ka istutamise käigus jagunes, siis ühe jupikese jagasin juba samal päeval samblases korvis ühele lugejale ära.  

Rõõmsat kooskasvamist!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar