laupäev, 4. juuni 2016

Catasetum incurvum x Ten Dragons' Night Wasp' - 1. kuu kokkuvõte

Esimese nublu avastamisest on möödas mõni päev rohkem kui 1 kuu, seega on päris paras hetk teha esimese kuu piltidega kokkuvõte. Ma võin väga vabalt täiesti totaalselt puusse panna, kuid vähemalt minu kollektsioonis on catasetum kõige kiirema kasvuga orhidee.

24. 05 istutasin ta potti ning kui täna veidi substraadi tükke tõstsin, siis oli näha juba peaaegu 1,5cm aktiivse otsaga juurekest. Lühidalt, arvan, et istutamiseks valisin päris õige aja, et mitte häirida juurte arengut.




Kastnud ma teda siiani pole, pritsinud samuti, vana bulbi lähedalt uurides võib kerget kortsumist märgata, kuid mitte midagi tõsist. Mina olen rahul.

Kas teie kollektsioonid on mõni "catasetumlane"? Kuidas ta elab - kui vana on? Millal kastma hakkate? 

Rõõmsat kooskasvamist!

3 kommentaari:

  1. Minul neid kolm: Catasetum tenebrosum, Eulophia guineensis, Galeandra baueri. Kas kaks viimast on "catasetumlased, seda ma ei teagi (kasvavad sarnaselt bulbist ja talvel puhkavad.) Kõik esimest aastat. Kasvavad. Guugle järgi sain aru, et kasta siis kui bulb hakkab krimpsu tõmbuma. Vaatan, olen kastmisega siis pigem ettevaatlik. Kogemus ju puudub ka. Mulle meeldib nende "süsteem", talvel hooldada pole vaja, suvel kasvavad kiiresti, õitsevad iga aasta :)

    VastaKustuta
  2. Kõigi õied paistavad guugeldades väga ägedad. On nad juba õitseda ka jõudnud? On täiskasvanud taimed? Mina hakkasin antud teema catasetumit eile pritsima, vana bulb hakkas juba päris koledasti kortsutama ja poti äärest on juba ka juuri näha. Korralikku suplust veel pakkuda ei julge. Kas Su catasetumist kasvavad samblas või substraadis? Mina proovin praegu kahe taimega mõlemaga erinevat viisi - Night wast on peenetükilises substraadis, catasetum charlesworthii x ornithoides aga värskes turbasamblas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ükski ei ole õitsenud. C.tenebrosum tuli kevadel Schwerterist, hakkas kohe õievart kasvatama. Panin ta savigraanulisse (eemaldasin kõik vanad juured), uued juured on ilusad, bulb ka veel priske. Kasvab silmnähtavalt. Eulophia ostsin kevadel botaanikaaia näituselt, tema on substraadis. Bulbid prisked, kasvab,aga mitte nii kiiresti, on aeglasem. Galeandra on mul nüüd aasta olnud, eelmine aasta leidsin kuivanud õievarre sügisel lehtede vahelt, kui ta neid hakkas maha langetama, nii ,et midagi talle ei meeldinud. Hetkel on bulbid kenad ja kasvab ka nähtavalt. Õite lootus on ikka kõrgel :)

      Kustuta